fredag 12 mars 2010

"Alice i Underlandet" av Lewis Carroll


Jag hade förmånen att få umgås med bara ett (!) barn häromdagen. Planen var att gå på bio för att se "Alice i Underlandet" i 3D och sen äta på restaurant. Vi var dock i god tid så vi gick till biblioteket en stund först. Vi tittade i boken "Alice i Underlandet", såklart. (Den svenska var utlånad så vi tittade i den engelska, därav "tittade" inte "läste".) Vi såg när Alice föll, krympte, växte och mötte mystiska figurer. Barnet satt nära mig i soffan och lutade sig fram för att se bilderna i boken ordentligt. Hennes hand på min arm. Det är så mysigt att läsa tillsammans! (Eller titta.)
Filmen var helt ok. Lite förvirrande ibland men det hör väl liksom till Alice-konceptet. 3D var läskigt! Första gången något kom flygande mot oss studsade vi bak i biostolarna.
Jag vill se mer film. Jag vill se "Till vildingarnas land" av Maurice Sendak! Boken har jag läst, både på svenska och engelska. Så nu är det dags att uppleva filmen. Behöver man låna ett barn att gå med eller är det legitimt att gå själv?

5 kommentarer:

Kimselius sa...

Visst kan du gå utan barn. Jag brukar gå på många barnfilmer alldeles själv, barnbarnen för långt bort och barnen för stora och jag VILL se filmerna.
Ibland blir jag förvånad när vuxna bara lämnar av små barn på bion och sedan går därifrån. Speciellt vad det gäller Harry Potter filmerna, för de är riktigt riktigt skrämmande och jag har sett många, vettskrämda, ensamma barn i biosalongen. För om jag som vuxen kan bli skrämd när Voldemort plötsligt dyker upp från ingenstans... behöver jag säga mer.
Det behövs fler vuxna som går på bio och ser filmer, med eller utan barn. Men i dagens samhälle är man rädd för att bli betraktad som en "ful tant" bara för att man inte har något barn med sig till filmen... Äsch, jag bryr mig inte, jag älskar film!
Kramisar Kim

Åsa sa...

Skriv gärna o säg vad du tyckte om filmen....givetvis ska du gå det är viktigt att ha barnasinnet kvar :) jag har just köpt en tröja med motiv från Vildingarnas land som jag är barnsligt förtjust i,,,läser gärna dina boktips

IsaHedberg sa...

Är Alice i Underlandet värd att se? Jag funderar på att se den om den är bra.Förresten så älskar jag din blogg. Det är den bästa blogg jag någonsin läst. Jag älskar böcker. Vill du ha ett boktips så är det bara att fråga.

Evas värld sa...

Klart man kan läsa barnböcker fast man är vuxen och gå på bio utan barn!
Men mest underbart är det ju att ha ett barn med sig och uppleva filmen tillsammans. Jag lånar in mitt brorsbarn. Men Alice var vi två vuxna som såg och jag tyckte väldigt mycket om den!

Jenny sa...

Tack för alla fina kommentarer! Min fråga var nog mest retorisk. Jag går på bio som jag vill, när jag vill. Men jag tycker nog att det är roligast att ha med ett barn då jag går på barnbio.