torsdag 29 oktober 2009

Bokenkät...

Berätta om en bok som:

fick dig att skratta.

"Clementina" av Sara Pennypacker. En av de få barnböcker som sambon faktiskt vill (!) att jag ska läsa högt ur. Clementina är gränslöst charmig och rolig!

fick dig att gråta.

Oj, det är många det... Senast var det en bok jag läste vid frukostbordet en vardagsmorgon. Plötsligt satt jag där med tårfyllda ögon. Minns inte vilken bok det var...

gjorde dig riktigt arg.

"Bryta om" av Åsa Anderberg Strollo. Barn ska inte behöva ha det så där. Och skolan borde kunna ha gjort mer för att hjälpa henne.

fick dig att vilja besöka platsen där den utspelades.

När jag var barn var det definitivt Narnia. Eller Kulla-Gullas herrgård. Det hade varit något...

handlar om en historisk tid som du tycker om.

Det finns ingen historisk tid som jag tycker speciellt mycket om, mer än någon annan. Det senaste boken jag läste i den genren var "Åskans döttrar" av Ingela Magner. Den var bra.

du ångrar att du läste ut.

Ångrar?! Kan man ångra att man läst ut en bok? Jag har nog inte gjort det. Inte vad jag minns i alla fall. Jag har läst många böcker som jag inte har tyckt var särskilt bra. När jag läst ut en sån bok är jag snarare stolt för att jag läst ut den, för att jag iddes :-)

finns i dina tankar trots att det var länge sedan du läste den.

Det är också många! Den första jag kommer att tänka på är "Z - en kärlekshistoria" av Vigdis Grimsdottir. Jag minns precis var jag satt då jag läste ut den. Den boken berörde mig så mycket.

Kulla-Gullaserien av Martha Sandwall-Bergström har också gjort starkt avtryck i mitt liv. Jag önskade så starkt att jag var som henne, att jag var henne, när jag var barn. När hon stekte mat kunde jag känna matoset. När hon slog sig gjorde det ont i mig. Kulla-Gulla tog hand om barn på ett sätt som jag drömde om att göra. Sen kom jag också att jobba som barnflicka i flera omgångar senare i livet.

har väntat i bokhyllan riktigt länge.

Alldeles för många böcker! Jag älskar att läsa men jag är en långsam läsare. Noggrann, vill liksom inte missa något. Allt måste få sjunka in innan jag går vidare. "Blod" av Åsa Anderberg Strollo är en av dem som jag ser i bokhyllan nu...

du inte förstår att så många tycker om.

"Sagan om ringen" av JRR Tolkien. Jag vet, det är att häda... men jag fattar inte grejen. Det är ju inte på riktigt! Det är ju hittepå!

du tycker att alla ska läsa.

"Boktjuven" av Markus Zusak. Tveklöst!

Bokenkäten kommer från Lilla O

2 kommentarer:

Anita sa...

Men det är ju Kulla-Gulla också :)

Lilla O sa...

Du har har poäng i att man ska vara stolt om man läser ut en jobbig bok!

Kul att läsa dina svar! Skulle också vilja kika in hos Kulla Gulla i Herrgården!