lördag 5 september 2009

"Vargbröder" av Michelle Paver

Jag hade en mycket läskunnig men aningen läsovillig elev för några år sedan som hittade Vargbröder av Michelle Paver. Hon läste och läste. Och frågade mig flera gånger "När kommer andra boken i serien?" Jag hade ingen aning. Hade inte läst boken. Var inte intressserad av den. Det var ju fantasy. Jag behövde bara kolla på framsidan så såg jag att jag den inte intresserade mig. Jag kommer alltid att förknippa Vargbröder med den eleven. Jag vet inte hon sen läste hela serien. Men det gjorde jag. När jag väl gav mig på att läsa första boken läste jag resten också.

Vargbröder är bra. Riktigt bra. Och det är Barnens Bokklubbs första alternativ till högläsningsbok i år 4. Jag skulle gärna läsa den högt för klassen. Det som talar emot den som val av högläsningsbok är att den har några år på nacken. Flera barn har redan läst den.

3 kommentarer:

Lena sa...

Hej Jenny!
Vad kul att hitta en lärare som bloggar om barnböcker! Jag är själv grundskollärare, men jobbar numer med marknadskommunikation samtidigt som jag skriver barnböcker. Det blir lite nostalgikänsla att läsa om skolan och roligt att det handlar om böcker och läsning.
Har inte läst Vargbröder själv, tror du att den passar för tjejer?

Jenny sa...

Roligt att du gillar min blogg! "Vargbröder" passar alla barn. Jag pratade om den i klassen idag. Nästan alla hade läst den :-)

Lena sa...

Toppen!
Då ska jag prova den på min lätt läsovilliga dotter (hittills har hon mest läst mina böcker)och kanske på storebrodern också :)