söndag 16 augusti 2009

"Billa och jag" av Hans Hammarskiöld

I somras såg jag Billa och jag av Hans Hammarskiöld på en bokaffär i Stockholm. En svart-vitt bok som såg ut som den var minst 50 år gammal, fast ändå helt ny. Jag var tvungen att titta närmare på den.

Den kom ut 1959 men har i år gått i tryck igen. Det måste väl ändå vara lite ovanligt, att en bok efter så många år går i tryck igen?! Men kul! Det är en fin bok med många svartvita fotografier av Hans Hammarskiöld. Flickan på bilderna är hans dotter.

Det är inte alla som har lyckats spara sina gamla barndomsböcker till barnbarnen. Nu har ni fått en ny chans!

2 kommentarer:

snowflake sa...

Här sparas må du tro! Böcker för de minsta har blivit sönderlästa, men för mellanstora finn Fem-böcker och Det blåser på månen och Astrid Lindregn och Snipp Snapp Snorum... problemet blir ju sen om jag klarar av att skiljas från dem...

Jenny sa...

Jag har inte sparat så många av mina barndomsböcker. Småkusinerna har "ärvt" dem (och läst sönder de flesta antar jag). Några har jag fått tillbaka nu på äldre dar. Och några har jag hittat hos mamma då hon har flyttat. Jag har en dryg hylla i bokhyllan med gamla barnböcker. Några nya också såklart. Som "Lill-Zlatan och morbror Raring".

Det är klart att de gamla böckerna ska läsas av barnen. Även om de kanske står i ett högt glasskåp då inte en vuxen är med ;-)